Besparen op je gasrekening en toch een warm huis; dat kan met een airco

28 september 2022

Kleine warmtepomp

Wist je dat airco’s eigenlijk een soort kleine lucht-lucht warmtepomp zijn?  In deze tijd van het jaar, als het buiten wat kouder is, wordt er door het buitendeel warmte uit de buitenlucht onttrokken. Het binnendeel zorgt er vervolgens voor dat deze warme lucht wordt verspreid in de ruimte waar de binnenunit  in huis hangt. Dit kan zelfs met koude buitentemperaturen.

Verwarmen met airco goedkoper dan verwarmen met cv-ketel

De airco installatie gebruikt dus de warmte uit de omgevingslucht om de ruimte mee te verwarmen. Dat is zeer duurzaam. Dit maakt de airco een milieuvriendelijk apparaat. De installatie zelf werkt op elektriciteit. Het precieze elektriciteitsverbruik is afhankelijk van welke type airco en het daarmee gepaard gaande vermogen dat je kiest. Wij installeren uitsluitend zeer energiezuinige airco’s waarmee je bent verzekerd van een zo laag mogelijk energieverbruik. Combineer je dit ook nog met zonnepanelen, dan ben je, met de huidige gasprijzen, hoogst waarschijnlijk goedkoper uit dan wanneer je je huis verwarmt met je gasgestookte cv-ketel.

Overal in huis behaaglijk

Waar we voorheen zagen dat mensen vooral voor het gemak van een airco kozen om een ruimte zoals een slaapkamer te koelen, zien we nu dat er vaak juist voor een airco wordt gekozen om te verwarmen. Handig voor die studeer- of werkkamer zonder dat je de volledige bovenverdieping moet verwarmen.
Toch biedt een airco uitkomst voor je hele huis als je ook een binnenunit plaatst in je woonkamer. In het najaar en de winter, kun je de cv-ketel en de radiatoren een paar graden lager zetten. De (woon)kamer kun je dan bij verwarmen met de airco installatie. Zo bespaar je op je stookkosten en hoef je niet in de kou te zitten.

Gemak en een gezond klimaat in huis

Een airco zorgt zelfs voor een groot comfort in huis. Eenmaal juist aangelegd, creëer je met een paar drukken op je afstandsbediening een aangenaam klimaat in huis. Voor mensen met een ziektebeeld waar warmte een negatieve invloed op heeft, kan een airco een enorme aanwinst zijn. Ook voor mensen met luchtwegklachten kan een airco uitkomst bieden omdat sommige airco’s ook de lucht zuiveren en ontvochtigen.

Uit voorraad geleverd, snel gemonteerd

Wil jij ook profiteren van de voordelen van een airco? Wij kunnen onze kwalitatief hoogwaardige en energiezuinige exemplaren uit voorraad leveren. Zo hoef jij niet in de kou te zitten èn je geen zorgen te maken over je gasrekening.

Neem contact op voor een eerlijk advies

Terug naar overzicht