Peters Installatietechniek – van toen tot nu

Van een bedrijf gespecialiseerd in loodgieterswerk en dakbedekking groeide Peters Installatietechniek uit tot de totaalinstallateur van vandaag. Hieronder lees je hoe onze geschiedenis begon én welke stappen wij hebben genomen om te komen tot waar we nu staan.

1963

In 1963 richtte de heer H. Jacobs, afkomstig uit Wageningen, in Didam Installatiebedrijf Jacobs N.V. op. Hij specialiseerde zich op het gebied van loodgieterswerk en dakbedekking.

1990

Met het ouder worden besluit  de heer Jacobs een opvolger te zoeken. Die vindt hij in zijn schoonzoon, Henk Peters, die het bedrijf in 1990 overneemt. Installatiebedrijf Peters-Didam B.V. is geboren.

2000

Onder leiding van de heer Peters groeit ons bedrijf hard en komen er steeds meer medewerkers bij. Ons pand aan de Dijksestraat 4 in Didam wordt te klein. Dus vindt er in het najaar van 2000 een grote verhuizing plaats naar industrieterrein Kollenburg in Didam, waar alle medewerkers hun steentje aan bijdragen.

2010

Op 20 december voegt Daniël Frenken zich toe aan het directieteam van Peters Installatietechniek.

2011

We maken de overstap van een Installatiebedrijf naar een totaalinstallateur.

2013

In dit jaar gebeurt er veel bij Peters Installatietechniek. Niet alleen vieren we ons 50-jarig jubileum, ook voegt Hendrik Dijkstra zich als technisch directeur toe aan ons bedrijf. Hendrik Dijkstra en Daniël Frenken (algemeen directeur) vormen samen het nieuwe directieteam. Met de komst van dit directie-duo blijft Peters Installatietechniek met de tijd meegaan én worden nieuwe ontwikkelingen op de voet gevolgd.

2014

We maken een groeispurt door en breiden ons uit van 25 naar 40 medewerkers.

2015

Ons verzorgingsgebied breidt zich steeds verder uit, waardoor we een nieuwe uitvalsbasis nodig hebben. Daarom openen we in 2015 onze tweede vestiging in Winterswijk.

2019

De eerste elektrische auto is een feit. Hiermee maken we de eerste stap naar een volledig elektrisch wagenpark. Ook starten we dit jaar voor het eerst met onze prefab werkzaamheden.

2021

In 2021 nemen we onze intrek in een gloednieuw pand in Zevenaar. Een volledig duurzaam pand waar we onze ambities verder gaan vormgeven. En alsof dit nog niet genoeg is, openen we ditzelfde jaar ook een nieuwe vestiging in Renkum.