Verduurzaming

Je huis duurzaam maken? Peters Installatietechniek helpt

Een duurzaam huis is niet alleen beter voor het milieu, je bespaart er ook geld mee. Of je nou in een nieuwbouwhuis woont, in een jaren ’30-woning in de stad of in een vrijstaande boerderij; je huis duurzaam maken kan altijd. Maar waar begin je? Dat is een vraag waar Peters Installatietechniek je graag antwoord op geeft. Als specialist in duurzame installaties adviseren wij je over de verduurzaming van je huis en bekijken we samen welke oplossingen bij jouw woonsituatie passen.

Een energiezuinig huis begint hier

Wanneer het gaat om het verduurzamen van je woning bieden wij verschillende oplossingen. Hierbij kun je denken aan het installeren van een (hybride) warmtepomp of een zonneboiler. Na een eenmalige investering profiteer je jarenlang van een lagere energierekening én je draagt je steentje bij aan een betere wereld. Over een win-winsituatie gesproken!

 Waarom je huis duurzaam maken?

  • Je krijgt een lagere energierekening
  • Het is beter voor het milieu
  • Je huis wordt meer waard
  • Het zorgt voor een aangenamer leefklimaat

Hieronder hebben we een aantal oplossingen voor je op een rij gezet.

Warm water dankzij een zonneboiler

Een zonneboiler is de moderne oplossing voor comfortabele warmte. Het systeem maakt gebruik van gratis zonnewarmte, waardoor je brandstof bespaart én de CO2-uitstoot vermindert. De warmte wordt opgenomen in de collector en via een leidingsysteem naar het door jou te gebruiken warme water doorgevoerd. Door gebruik te maken van een zonneboiler bespaar je al gauw de helft op je energiekosten voor het opwarmen van water . Nog meer voordelen: het systeem werkt eenvoudig en is onderhoudsarm.

Douchewaterterugwinningsysteem

In de badkamer liggen volop kansen voor energiebesparing. Vooral tijdens het douchen gebruik en voer je veel water af. Zonde, want het water dat in het afvoerpuntje verdwijnt kan je prima opnieuw gebruiken. Met een douchewaterterugwinningsysteem, of douche-WTW, win je kostbare warmte terug uit het water. Deze warmte gebruik je voor de voorverwarming van koud aanvoerwater. Het voordeel hiervan is dat de cv-ketel minder hard het aanvoerwater hoeft op te warmen, waardoor je energie bespaart.

Hybride of all-electric warmtepomp

Veel huizen zijn niet geschikt om in één keer over te gaan op een warmtepomp, bijvoorbeeld omdat je huis (nog) niet goed geïsoleerd is, of omdat jouw huis alleen over radiatoren en geen vloerverwarming beschikt. Of wellicht heb je een vrij nieuwe cv-ketel, die nog niet aan vervanging toe is? Dan is een hybride warmtepomp een goede tussenoplossing. Een hybride warmtepomp sluiten we aan op je cv-ketel, waarbij de twee apparaten met elkaar samenwerken. De warmtepomp zorgt voor een aangename temperatuur in je huis. En de cv-ketel zorgt voor warm water en springt bij wanneer het buiten écht heel koud is. Door een hybride warmtepomp te plaatsen maak je meer gebruik van je elektriciteitsnetwerk, waardoor het gebruik van gas omlaag gaat.

Is jouw woning al voorzien van lage temperatuur verwarming of wil jij helemaal van het gas af? Dan is een all-electric warmtepomp opstelling een goed alternatief. Bij een all-electric warmtepomp hoort een boilervat voor warm water. Vaak wordt er een 150- tot 300 liter tapwaterboiler gebruikt. Hoe lang je daarmee kunt douchen en afwassen, hangt van verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld de samenstelling van je gezin, af.

Duurzame vloerverwarmingspomp

Beschikt jouw huis over vloerverwarming? Dan is het interessant om de pomp van je vloerverwarmingssysteem onder de loep te nemen. De meeste bestaande vloerverwarmingsverdelers pompen het warme water van je vloerverwarming rond met een ouderwetse D-label CV-pomp. Vaak staat deze pomp 24 uur per aan. Dat is niet nodig én het is niet goed voor het milieu. Het vervangen van een ouderwetse vloerverwarmingspomp door een nieuwere duurzame versie met A-label is goedkoop en snel gerealiseerd. Deze investering heb je vaak al binnen twee jaar terugverdiend.

Zonnepanelen

Elke dag opnieuw levert de zon een grote hoeveelheid energie waar we gratis over kunnen beschikken. Zonnepanelen zijn de makkelijkste manier om zelf duurzame energie op te wekken. De panelen worden aan het elektriciteitsnet gekoppeld, zodat de zonnestroom gewoon uit hetzelfde stopcontact komt als de elektriciteit van het energiebedrijf waarbij je bent aangesloten. Hier merk je dus niks van, behalve dat je een lagere energierekening krijgt. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden voor zonnepanelen voor jouw huis en bemiddelen hier in. Hierdoor hoef je niet zelf op zoek naar een betrouwbare partij voor de verduurzaming van jouw woning. Wel zo handig!

Meer weten

Wil je meer weten over het verduurzamen van je woning met bijvoorbeeld een warmtepomp opstelling? Download hier onze nieuwste folder mét handig stappenplan.

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Heeft u vragen of interesse in één van onze diensten?

Heeft u vragen of interesse in één van onze diensten?

Neem contact op met ons team.