Kies je onderwerp

Kennisbank particulier

In onze kennisbank geven wij informatie over verschillende onderwerpen én antwoord op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Service en onderhoud

Wij beschikken over een team van ervaren en goed opgeleide monteurs die 24/7 voor je klaarstaan. Bij urgente storingen kun je dag en nacht bellen naar 085 – 0479030. Is het iets minder dringend? Dan kun je het beste tijdens kantooruren naar ons kantoor bellen.

Hoe lang het duurt om een storing op te lossen is van meerdere factoren afhankelijk. Uiteraard doen onze monteurs er alles aan om jouw storing zo snel mogelijk te verhelpen.

Ja, als erkend installatiebedrijf verzorgen wij zowel de plaatsing als het onderhoud van onze installaties. Hiervoor kun je een onderhoudscontract afsluiten met Peters Installatietechniek.

Dak- en zinkwerk

Bij voorkeur 1x per jaar. Bladeren en ander troep in de dakgoot kan namelijk gaan rotten en dit tast het zink aan.

Dit kun je het beste aan het einde van de herfst of het begin van de winter doen. Rottend blad kan het zink namelijk aantasten

Ventilatie

Een airco onttrekt warmte aan de lucht in een ruimte, waardoor de ruimte koeler wordt. Een airco zorgt echter niet voor verversing van de lucht. Een ventilatiesysteem doet dat wél. Met ventilatie wordt verse lucht van buiten aangevoerd en in de ruimte gecirculeerd. Hiermee zorgt een ventilatie voor een gezond binnenklimaat.

Een ventilatiesysteem is altijd maatwerk. Wij denken graag met je mee over jouw situatie.

Dat verschilt per systeem. Over het algemeen kun je zelf de filters schoonmaken of vervangen. De kanalen moeten echter door een vakman gereinigd worden, dit gebeurt doorgaans één keer per 3 of 4 jaar. Door een servicecontract af te sluiten ben je verzekerd van een optimale werking van de installatie.

Laadpaal

De laadpaal kan aan de gevel van je huis of vrijstaand op een paal geplaatst worden. Goed om te weten: een laadpaal mag niet op openbare grond geplaatst worden. Ook de kabel mag niet over openbare grond lopen.

Nee, een laadpaal heeft geen onderhoud nodig.

De laadpaal wordt in één dag bij jou thuis geplaatst.

Airco

Een airco onttrekt de warmte uit een ruimte en voert deze lucht af naar buiten. Hierdoor koel je de specifieke ruimte af naar de gewenste temperatuur.

Ja, als erkend installatiebedrijf verzorgen wij zowel de installatie als het onderhoud van aircosystemen.

Ja, door jaarlijks onderhoud uit te voeren aan je airco blijft deze in goede conditie. Hierdoor kun je zorgeloos gebruik blijven maken van je airco.

CV ketel

Een cv-ketel levert warmte in huis en zorgt ervoor dat  er warm water uit de kraan komt.

Een cv-ketel werkt op aardgas. Het aardgas wordt in een gesloten systeem verhit door een brander en de hitte die hierbij vrijkomt wordt via een warmtewisselaar afgegeven aan het water in de cv-ketel. Vervolgens pompt een circulatiepomp dit verwarmde water rond in het centrale verwarmingssysteem. Een thermostaat meet de temperatuur en stuurt de ketel bij, zodat de juiste temperatuur wordt afgegeven.

Ja, om het goed functioneren van jouw gastoestel te waarborgen is onderhoud nodig. Hiermee zorg je ervoor dat het toestel veilig functioneert en ben je verzekerd van een optimaal rendement. Je voorkomt storingen en verlengt de levensduur van jouw cv-ketel. Het onderhoud kan Peters Installatietechniek voor je verzorgen.

Ja, wij voeren onderhoud uit aan cv-ketels, geisers en gaskachels. Tijdens het onderhoud wordt het toestel gereinigd, nagezien en afgesteld.  Hiervoor kun je een onderhoudscontract afsluiten met Peters Installatietechniek.

De termen hybride cv-ketel en hybride warmtepomp worden nog wel eens door elkaar gebruikt, wat voor verwarring kan zorgen. Het zijn namelijk twee verschillende apparaten. Een hybride cv-ketel is een cv-ketel die voorbereid is om in combinatie met een hybride warmtepomp te werken.