Kies je onderwerp

Kennisbank particulier

In onze kennisbank geven wij informatie over verschillende onderwerpen én antwoord op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Verduurzaming

De verduurzaming van een woning start met een uitstekende isolatie. Alle, dus ook duurzaam opgewekte,  warmte gaat verloren als een woning niet goed is geisoleerd. Voor je nadenkt over warmtepompen of andere duurzame installaties is het dus noodzakelijk de nodige vloer-, spouw- en dakisolatie aan te brengen.

Service en onderhoud

Wij beschikken over een team van ervaren en goed opgeleide monteurs die 24/7 voor je klaarstaan. Bij urgente storingen kun je dag en nacht bellen naar 085 – 0479030. Is het iets minder dringend? Dan kun je het beste tijdens kantooruren naar ons kantoor bellen.

Hoe lang het duurt om een storing op te lossen is van meerdere factoren afhankelijk. Uiteraard doen onze monteurs er alles aan om jouw storing zo snel mogelijk te verhelpen.

Ja, als erkend installatiebedrijf verzorgen wij zowel de plaatsing als het onderhoud van onze installaties. Hiervoor kun je een onderhoudscontract afsluiten met Peters Installatietechniek.

Ja, wij voeren onderhoud uit aan cv-ketels, geisers en gaskachels. Tijdens het onderhoud wordt het toestel gereinigd, nagezien en afgesteld.  Hiervoor kun je een onderhoudscontract afsluiten met Peters Installatietechniek.

Dak- en zinkwerk

Bij voorkeur 1x per jaar. Bladeren en ander troep in de dakgoot kan namelijk gaan rotten en dit tast het zink aan.

Dit kun je het beste aan het einde van de herfst of het begin van de winter doen. Rottend blad kan het zink namelijk aantasten

Ventilatie

Voor de particuliere woningen hebben we het over 3 soorten ventilatie. 1: natuurlijke ventilatie (Roosters boven uw raam bv) 2: Mechanische ventilatie, deze zuigt alleen de lucht uit de ruimte naar buiten. 3: Balansventiliatie, een zo geheten WTW (warmte-terug-win ventilatie) Deze zuigt de lucht af, brengt echter ook schone lucht naar binnen. Deze koude lucht wordt weer verwarmd door de warmte van de afgezogen lucht. (middels een kruiswisselaar) Een airco werkt met de bestaande lucht in de ruimte. Dus het voelt koeler in de zomer en warmer in de winter, maar het advies is altijd om elke dag even uw ramen open te zetten voor een gezond binnenklimaat.  

Een ventilatiesysteem is altijd maatwerk. Wij denken graag met je mee over jouw situatie.

Dat verschilt per systeem. Over het algemeen kun je zelf de filters schoonmaken of vervangen. De kanalen moeten echter door een vakman gereinigd worden, dit gebeurt doorgaans één keer per 3 of 4 jaar. Door een servicecontract af te sluiten ben je verzekerd van een optimale werking van de installatie.

Laadpaal

De laadpaal kan aan de gevel van je huis of vrijstaand op een paal geplaatst worden. Goed om te weten: een laadpaal mag niet op openbare grond geplaatst worden. Ook de kabel mag niet over openbare grond lopen.

Nee, een laadpaal heeft geen onderhoud nodig.

De laadpaal wordt in één dag bij jou thuis geplaatst.

Airco

Peters Installatietechniek levert en monteert kwalitatief hoogwaardige airco’s van uitsluitend betrouwbare merken. Doordat de installaties door onze vakmensen worden aangelegd, kunnen ze wel 12-15 jaar mee, mits door onze vakmensen goed onderhouden. Vergeet dus niet om een onderhoudscontract af te sluiten.

Ja dat kan zeker. En dat is ook nog eens energiezuiniger is dan stoken met een gasgestookte cv ketel. Je verwarmt namelijk de lucht en merkt direct het verschil. Erg handig in een studeerkamer of slaapkamer waar huiswerk gemaakt wordt.

Een airco koelt de lucht af door de warmte eraan te onttrekken door middel van verdamping. Een airco produceert zelf dus geen koude lucht maar onttrekt de warmte uit een ruimte en voert deze warmte af naar buiten. Hierdoor koel je de specifieke ruimte af naar de gewenste temperatuur.

Jazeker! We zijn stek gecertificeerd. Dat houdt in dat onze monteurs opgeleid zijn om airco’s te monteren en te onderhouden. Voor jou als klant heeft dit een enorm voordeel want er zal altijd een vakkundig en goed opgeleide servicemonteur het werk uitvoeren.

Jazeker, door je airco jaarlijks te onderhouden blijft deze in goede conditie en verhoog je de levensduur. Juist ook omdat je de airco kunt gebruiken om in de wintermaanden te verwarmen. (warmtepomptechniek) Ook voorkomt onderhoud dat er stof en vuil zich ophopen in je installatie en je airco hierdoor harder moet werken en dus minder effectief wordt en meer energie verbruikt. Daarnaast voldoet je met periodiek onderhoud ook aan de fabrieksvoorwaarden van de fabrikant met betrekking tot garantie.

CV ketel

Een cv-ketel levert warmte in huis en zorgt ervoor dat  er warm water uit de kraan komt.

Een cv-ketel werkt op aardgas. Het aardgas wordt in een gesloten systeem verhit door een brander en de hitte die hierbij vrijkomt wordt via een warmtewisselaar afgegeven aan het water in de cv-ketel. Vervolgens pompt een circulatiepomp dit verwarmde water rond in het centrale verwarmingssysteem. Een thermostaat meet de temperatuur en stuurt de ketel bij, zodat de juiste temperatuur wordt afgegeven.

Ja, wij voeren onderhoud uit aan cv-ketels, geisers en gaskachels. Tijdens het onderhoud wordt het toestel gereinigd, nagezien en afgesteld.  Hiervoor kun je een onderhoudscontract afsluiten met Peters Installatietechniek.

Ja, om het goed functioneren van jouw gastoestel te waarborgen is onderhoud nodig. Hiermee zorg je ervoor dat het toestel veilig functioneert en ben je verzekerd van een optimaal rendement. Je voorkomt storingen en verlengt de levensduur van jouw cv-ketel. Het onderhoud kan Peters Installatietechniek voor je verzorgen.

De termen hybride cv-ketel en hybride warmtepomp worden nog wel eens door elkaar gebruikt, wat voor verwarring kan zorgen. Het zijn namelijk twee verschillende apparaten. Een hybride cv-ketel is een cv-ketel die voorbereid is om in combinatie met een hybride warmtepomp te werken.