Nibe warmtepomp opstelling met 80 liter boilervat

Van stadverwarming naar warmtepomp

24 april 2024

een praktijkvoorbeeld uit Zevenaar

In een tijd waarin duurzaamheid en kostenbesparing steeds belangrijker worden, is het geen verrassing dat steeds meer mensen overwegen om over te stappen op een warmtepomp. Maar wat zijn nu precies de voordelen en hoe verloopt een overstap van stadsverwarming naar warmtepomp  in de praktijk? Wij spraken Theo van Alst, woonachtig in de wijk Groot Holthuizen en een tevreden klant die deze overstap heeft gemaakt en koos voor Peters Installatietechniek Zevenaar als installatiepartner. In dit blog delen we zijn ervaringen en laten we zien waarom een warmtepomp een goede investering is.

Duurzaamheid en kostenbesparing: De drijvende krachten achter de overstap

Theo vertelt ons dat de belangrijkste redenen voor zijn overstap van stadsverwarming naar een warmtepomp het milieu en kostenbesparing waren. Hij wilde graag een duurzame en milieuvriendelijkere optie waarbij hij zelf kon sturen op kosten. De afhankelijkheid van stadsverwarming en de daaraan gekoppelde kosten die gekoppeld zijn aan de gasprijs, gaf Theo het laatste zetje om de overstap daadwerkelijk in gang te zetten.

Comfortabel verwarmen met een warmtepomp

Hoewel het verwarmingsproces met de warmtepomp anders verloopt dan met stadsverwarming, is Theo nog steeds erg tevreden met zijn keuze. Hij merkt op dat de warmtepomp iets minder direct reageert maar dat is verwaarloosbaar. Het comfortniveau in huis is gelijk gebleven.

Financiële voordelen en energiebesparing met een warmtepomp

De overstap naar een warmtepomp heeft geleid tot een aanzienlijke verlaging van de energiekosten voor Theo. De prijs van stadsverwarming is afhankelijk van de gasprijs en werd het eerst verkocht als duurzaam en goedkoop, Helaas bleek dit in de praktijk anders te zijn.  Met zijn warmtepomp is Theo nu zelfvoorzienend en kan hij profiteren van zijn eigen zonnepanelen.

Installatieproces en aanpassingen aan de woning

Theo hoefde geen grote aanpassingen aan zijn woning te doen om de warmtepomp te installeren. Er was in de berging voldoende ruimte voor het binnendeel van de warmtepomp. Theo beschikte al over een 80 liter boiler dus ook daar hoefde geen plek voor gevonden te worden. De aansluitingen van de buitenunit wilde Theo liever door het dak aangebracht hebben dan over de muur. Dit bracht weliswaar extra werk met zich mee, maar resulteerde in een voor Theo esthetische oplossing.

“Het installatieproces van de warmtepomp verliep over het algemeen soepel, met goed overleg met Henk Witjes van Peters Installatietechniek Zevenaar”. Theo waardeert het vakmanschap van de monteur en de prettige communicatie tijdens het hele proces.

De kosten van een warmtepomp beheersbaar

Hoewel er in dit geval geen gebruik werd gemaakt van subsidies, kan dit zeer zeker een aantrekkelijke optie zijn bij de overstap naar een warmtepomp. Bij Peters Installatietechniek zijn er ook regelmatig mooie aanbiedingen voor het installeren van warmtepompen. Bovendien denken we aan de voorkant van het proces graag mee over de mogelijkheden van plaatsing en adviseren wij de klant graag grondig en goed.

Aanbeveling aan mede-woningeigenaren

Theo beveelt andere woningeigenaren in de buurt zeker aan om ook te onderzoeken of een overstap naar een eigen warmtepomp mogelijk is. Hij benadrukt dat de investering dubbel en dwars de moeite waard is, vooral gezien de voordelen voor het milieu en de onafhankelijkheid van gasprijzen.

Conclusie: Kies voor duurzaamheid en comfort met Peters Installatietechniek

Theo’s ervaring met de overstap naar een warmtepomp benadrukt de voordelen van deze duurzame verwarmingsoplossing. Bij Peters Installatietechniek kun je rekenen op professionele dienstverlening en vakmanschap, met een persoonlijke aanpak die het verschil maakt! Wil je meer weten over de overstap naar een warmtepomp? Neem dan contact op voor persoonlijk advies en een vakkundige installatie. Maak vandaag nog de keuze voor kostenbesparing en een duurzamere toekomst!

Neem contact op voor advies

Terug naar overzicht