De voor- en nadelen van een airco

21 maart 2022

Terwijl de lente net is begonnen, kijken velen van ons alweer reikhalzend uit naar de zomer. Een zonnetje en een wat hogere temperatuur maakt voor veel mensen het leven net even wat aangenamer. Toch is te warm ook niet prettig. We kennen allemaal de klamme nachten waarbij je niet echt de slaap kunt vatten. Of de drukkende dagen waarop je eigenlijk weinig anders kunt doen dan puffen van de warmte. Een airconditioning kan dan zeker uitkomst bieden. Tijd om deze koele kikker eens onder de loep te nemen.

 

Optimaal klimaat

Een airco zorgt voor een groot comfort in huis. Eenmaal juist aangelegd, creëer je met een paar drukken op je afstandsbediening een aangenaam klimaat in huis. Voor mensen met een ziektebeeld waar warmte een negatieve invloed op heeft, kan een airco een enorme aanwinst zijn. Ook voor mensen met luchtwegklachten kan een airco uitkomst bieden omdat sommige airco’s ook de lucht kunnen zuiveren en kunnen ontvochtigen.

Energieverbruik van een airco

Grofweg kunnen we stellen dat een airconditioning installatie ongeveer het zelfde energieverbruik kent als een koelkast of wasdroger. Bovendien zijn de airco’s die wij installeren van de bovenste beste kwaliteit met dito energielabel. Als totaal installateur denken wij graag met u mee. We adviseren u dan ook met alle plezier waar de airco het beste geïnstalleerd kan worden voor het meest optimale resultaat. Want waarom zou je ruimtes gaan koelen, waar het niet noodzakelijk is.

Een airco verwarmt ook!

Een airco is een installatie die de lucht afkoelt door er warmte aan te onttrekken. Die warmte wordt naar buiten afgevoerd. Een airco koelt maar produceert dus zelf geen koude lucht. Bovendien kan een airco ook verwarmen! Een groot voordeel voor ruimtes die lastig op temperatuur te krijgen zijn door middel van je centrale verwarming of wanneer je bijvoorbeeld alleen je studeer- of werkkamer wilt verwarmen en niet de volledige bovenverdieping. Dit is natuurlijk ook goed voor het milieu en je portemonnee.

Milieu

Er doen hardnekkige vooroordelen de ronde over airconditioning installaties. Een daarvan is dat er vaak wordt beweerd dat een airconditioning slecht voor het milieu zou zijn. Er wordt dan verwezen naar de koelvloeistoffen die in de systemen aanwezig zijn en die schadelijk kunnen zijn wanneer deze lekken. Gelukkig zijn de installaties die wij gebruiken uitsluitend van betrouwbare fabrikanten die alle normen en regelgeving respecteren en dus systemen leveren van zeer hoge kwaliteit waardoor dit soort lekkages niet meer voorkomen.

Onderhoud

Een airco is niet heel veeleisend maar toch ontkom je niet helemaal aan periodiek onderhoud. Althans, als je optimaal gebruik wilt maken van je installatie. Juist onderhoud verlengt de levensduur en voorkomt ophopingen van stof en vuil, dat weer verlies van rendement tot gevolg kan hebben. Ook voorkom je door het periodiek schoon laten maken van je installatie nare geurtjes, bacteriegroei en andere ongemakken.

Als je nu profiteert van onze airco aanbieding profiteer je niet alleen van de tarieven van 2021 maar krijg je ook direct € 67,50 korting op je onderhoudscontract. Bovendien ben je verzekerd van installatie door vakbekwame en gecertificeerde monteurs.
Naar de actie

Terug naar overzicht