Remeha Calenta Ace

Met de Remeha Calenta Ace kies je voor luxe wooncomfort. Hij is beter, handiger, robuuster en vooral slimmer dan andere cv-ketels. De optionele automatische bijvulinrichting maakt je leven nog makkelijker. Hij zorgt ervoor dat de waterdruk in je ketel nooit te laag wordt. Knoeien met een vulslang is daarmee verleden tijd.

Door de ingebouwde voorbereidingen voor een koppeling met duurzame technieken, zoals bijvoorbeeld een warmtepomp en/of een zonneboiler, is het ook echt een cv-ketel voor de toekomst. De Calenta Ace is een combiketel voor verwarming en warm water die leverbaar is in drie comfortklassen.

Warm water in overvloed

De nieuwe Calenta Ace is voorzien van een slimme (tap)sensor die zorgt voor ruime hoeveelheden warm water. In zijn klasse is hij daarmee zelfs koploper! Ideaal bij gelijktijdig gebruik van meerdere tappunten in huis. Zo kan je bij de hogere cw-klassen warm water nemen in de keuken, zonder dat iemand die gelijktijdig doucht daar veel van merkt.

De Calenta Ace CW6 heeft aanvullend een ingebouwd boilervat van 40 liter waarmee efficiënt warm water kan worden opgeslagen dat direct kan worden afgetapt. Wil je nog meer warm water omdat je bijvoorbeeld meerdere badkamers hebt? Kies dan voor een Calenta Ace 25ds of 35ds. Deze ketels kunnen namelijk direct gekoppeld worden aan een groot volume voorraadboiler zodat je nooit zonder zit.

Klaar voor 20% bijmenging waterstof

Dankzij de energietransitie stappen we in de komende jaren over van fossiele brandstoffen op duurzame energiebronnen én -dragers. Wind en zon kennen we allemaal maar er zijn meer mogelijkheden. Eén daarvan is waterstof, een veelbelovende energiedrager. De Tzerra Ace, Calenta Ace, Avanta en de Quinta Ace zijn al klaar voor 20% bijmenging.

eSMART Inside: intelligente aansturing

De Calenta Ace is uitgerust met het geavanceerde eSmart Inside besturingssysteem. eSmart Inside geeft de cv-ketel meer intelligentie en maakt hem beter voorbereid op de mogelijkheden die de digitale wereld ons biedt. eSmart Inside staat voor de brede range aan digitale mogelijkheden die Remeha biedt en de komende jaren gaat bieden om haar toestellen slimmer en daarmee zuiniger te maken. Zodoende kan je met de slimme eTwist thermostaat en handige eTwist app snel en moeiteloos de temperatuur in huis regelen, waar je je ook bevindt!

De Calenta Ace is ook uit te breiden met Remeha Connect. Remeha Connect is onze digitale service waarmee een installateur op afstand het functioneren van jouw ketel in de gaten kan houden. Zodra er een storing dreigt ontvangt de installateur daarvan een melding en kan een echte storing worden voorkomen. Zo heb je dus nooit meer een koude douche! Vraag jouw installateur of Remeha Connect ook in zijn pakket zit.

Automatisch je cv-ketel bijvullen

Nooit meer water bijvullen met de unieke automatische (bij)vulinrichting! De Calenta Ace kan worden uitgebreid met een intelligente (bij)vulinrichting. Wanneer de waterdruk in de cv-installatie te laag wordt, zorgt eSmart Inside ervoor dat de ketel volautomatisch wordt bijgevuld, maar nooit te veel of te vaak.

Houd je toch liever een oogje in het zeil? Dan is de semi-automatische instelling van de bijvulinrichting een extra slimmigheidje. Hiermee kan je via de ketel, de eTwist of de eTwist app eerst akkoord geven voordat het systeem zichzelf bijvult.

Tip: Te lage waterdruk is de meest voorkomende storing bij cv-ketels. Met de automatische bijvulinrichting is dat nu verleden tijd. De bijvulinrichting is als optie leverbaar. Hetzij als onderdeel van een handig montageframe, hetzij als losse unit onder de ketel.

Meer rendement met waterzijdig inregelen

Het is belangrijk dat je het maximale rendement uit je cv installatie haalt. Maar dat lukt lang niet altijd. Daarom vertellen we je over de voordelen van waterzijdig inregelen. Bij waterzijdig (of hydraulisch) inregelen, wordt de installatie in balans gebracht, dat wil zeggen dat alle radiatoren de juiste hoeveelheid doorstroming van warm water hebben. Dit heeft namelijk onweerlegbaar positieve gevolgen voor het comfort in je woning, je portemonnee en de vermindering van CO2-uitstoot.

Prestaties
Calenta Ace 25dsCalenta Ace 35dsCalenta Ace 28c CW4Calenta Ace 40c CW5Calenta Ace 40L CW6
Nominaal cv-vermogen (80/60 graden)kW5,0 – 24,87,1 – 34,85,0 – 24,87,1 – 34,57,1 – 34,5
Nominaal cv-vermogen (50/30 graden)kW5,6 – 25,57,9 – 35,95,6 – 25,57.9 – 35,67.9 – 35,6
Nominaal cv-vermogen (Hs) cv-zijdigkW5,8 – 27,88,1 – 38,75,8 – 27,88,1 – 38,7 8,1 – 38,7
Nominaal cv-vermogen (Hi) cv-zijdigkW5,8 - 27,88,1 – 38,75,8 – 27,88,1 – 38,7 8,1 – 38,7
Nominaal cv-vermogen (Hs) sanitairzijdigkW5,2 - 25,07,3 - 34,85,2 - 25,07,3 - 34,87,3 – 34,8
Nominaal cv-vermogen (Hi) sanitairzijdigkW--5,8 - 31,18,1 - 43,18,1 – 43,1
Gaskeur CW-klassekW--5,2 - 28,07,3 – 38,87,3 – 38,8
Specifieke debiet warmwater bij 40 graden--456
Waterverwarming – opgegeven capaciteitsprofiell/min--14,520,324
Energie-efficiënteklasse voor waterverwarming--XLXXLXXL
Seizoensgebonden energie-efficiënteklasse voor ruimteverwarmingAAAAB
Montage gewichtkg2931313355
Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Downloads

Download
Download
Download
  • Klaar voor 20% bijmenging waterstof
  • Automatisch de cv-ketel bijvullen
  • Ongekend wooncomfort
  • Zonlicht en/of warmtepomp combinatie mogelijk
  • Leverbaar in CW4, CW5 en CW6 combiketel en 25/35 kW dubbel solo
  • Makkelijk te verbinden met eTwist thermostaat
Heeft u vragen of interesse in één van onze diensten?

Heeft u vragen of interesse in één van onze diensten?

Neem contact op met ons team.