Het belang van periodiek onderhoud van je installaties

2 februari 2022

Installaties die goed worden onderhouden geven minder kans op storingen, hebben een langere levensduur en een hoger rendement. Redenen genoeg om regelmatig je installaties te (laten) onderhouden. Maar je CV, ventilatiesysteem, airco, allemaal hebben ze hun eigen vorm van onderhoud nodig.

Cv-ketel

Het onderhouden van de cv-ketel wordt door veel mensen vaak vergeten of naar onderaan het to do-lijstje geschoven. Vreemd eigenlijk. Want je cv-ketel één van de belangrijkste installaties in je huis want die dagelijks voor jouw comfort zorgt. Niet alleen zorgt je ketel ervoor dat je huis op het gewenste moment van de dag een aangename temperatuur heeft. Ook zorgt je ketel ervoor dat je lekker warm kunt douchen. Om er zeker van te zijn dat je cv-ketel goed  blijft functioneren, is periodiek onderhoud door een vakkundige partij  eigenlijk een vereiste.

Waarom je cv-ketel regelmatig onderhoud nodig heeft:
Voorkomt storingen; dus geen koud huis op een moment waarop het echt niet uit komt.
Voorkomt onvoorziene reparaties; bij goed onderhoud gaat de cv langer mee. Bovendien zal onze monteur mogelijke aankomende mankementen signaleren en verhelpen.
Veiligheid; door regelmatig onderhoud verhoog je de brandveiligheid en verlaag je de kans op het lekken van koolmonoxide.
Energiezuinig; een goed onderhouden ketel verbruikt minder energie. En  dat merk je in je portemonnee.
Milieuvriendelijk; Ook de uitstoot van CO2 vermindert. Een betere verbranding van gas is beter voor het milieu.

Airconditioning systeem

De Airco is bijna niet meer weg te denken uit onze woningen. En daarmee komt ook het belang van het juiste onderhoud om de hoek kijken. Alleen met een goed onderhouden airconditioning systeem weet je zeker dat je een prettig binnenklimaat creëert. Het juiste onderhoud voorkomt storingen, zorgt voor schone lucht en verlengt de levensduur van jouw installatie.

Waarom je airco regelmatig onderhoud nodig heeft:
Verlengt de levensduur; onderhoud voorkomt storingen en kleine gebreken die de levensduur verkorten.
Voorkomt verlies van rendement; De luchtcirculatie zorgt ervoor dat er stof en vuil zich ophopen in je installatie. Je airco zal hierdoor harder moeten werken om het zelfde koel resultaat te halen. Het rendement van je apparaat loopt dus uiteindelijk terug.
Energiezuinig; een schoon airconditioning systeem hoeft minder hard te werken en is hiermee dus energiezuiniger
Voorkomt nare geurtjes; door vervuiling van de condenswaterafvoer kan deze verstopt raken. Als dit niet wordt opgelost, ontstaan er nare geurtjes.

Mechanische ventilatie

Een ventilatiesysteem is een prachtig plek waar stof, vocht, bacteriën en soms zelfs ongedierte zich zullen verzamelen.. Zonder periodieke reiniging kan het een ware broedplaats worden. Dit heeft grote gevolgen voor de luchtkwaliteit in je woning, de werking van je installatie en uiteindelijk zelfs voor je gezondheid.

Tijdens een onderhoudsbeurt worden alle luchtkanalen gereinigd. Ook de ventilatie box en ventielen worden volledig schoongemaakt en nagelopen. Daarnaast wordt de afzuigcapaciteit getest en wordt het systeem optimaal afgesteld. Hierdoor kunt u rekenen op een uitstekend functionerend ventilatiesysteem.

Waarom je ventilatiesysteem onderhoud nodig heeft:
Gezondheid
; Niet alleen zorgt voldoende ventilatie voor de nodige frisse lucht in huis, een schoon systeem zorgt ook voor schone lucht en een gezonde luchtvochtigheid.
Optimaal rendement; doordat de afzuigcapaciteit wordt getest kan het systeem optimaal worden afgestemd om jouw woonsituatie.
Energiezuinig; een schoon en goed afgesteld systeem hoeft minder hard te werken en verbruikt hiermee minder energie.

Voor iedere woonsituatie het juiste abonnement

Voor alle installaties hebben wij verschillende onderhoudsabonnementen. Ook als wij deze installatie niet hebben geplaatst. Om precies te weten welk abonnement bij jouw wensen en bij jouw installaties past, kun je nu contact opnemen.

Neem contact op

Terug naar overzicht